Acasă » Blog » WordPress. Widget Meniu tip “Breadcrumbs navigation”

WordPress. Widget Meniu tip “Breadcrumbs navigation”

Wordpress Widget Meniu tip Breadcrumbs navigation

Meniurile sunt de regula fixe sau expandabile dar mai mereu toate elementele ierarhice ale meniului sunt prezente in fiecare pagina de destinatie

Uneori, cerinta clientului este surprinzatoare, dealtfel si suverana. Astfel un client a dorit un meniu care se comporta ca o cale de navigare pe o singura ramura, in adancime si inaltime.

Exemplul sugerat de clinet este site-ul hartmann.info care in sectiunea de magazin meniul categoriilor ierarhizate are profilul unei cai de navigare afisata sub forma de meniu.

Am inceput sa lucrez pentru clientul nostru si am conceput meniul sub forma unei piese (widget) disponibila in sexctiunea de administrare si activabila in una din zonele de widget-uri definite pe site. In cazul nostru coloana din dreapta a paginilor din sectiunea de shop.

Practic, am extins clasa WP_Widget si in zona de afisare (metoda widget()) am obtinut pentru categoria curenta ancestorii si descendentii. Pentru categoria curenta fara descendenti am obtinut produsele.

La final am aplicat clasele CSS (fisierul CSS face parte din widget si este incarcat – enqueued – in sectiunea <head> a paginii)

A fost o calatorie antrenanta de ~ 2 ore pentru obtinerea unei replici a meniului breadcrumbs navigation din site-ul model pentru site-ul beneficiarului.

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.