Acasă » Blog » Module, widgeturi, plugin-uri, clase, aplicatii. Arsenalul dezvoltatorului web. Analiza

Module, widgeturi, plugin-uri, clase, aplicatii. Arsenalul dezvoltatorului web. Analiza

Salut!

As vrea sa prezint un instrument de lucru – in proiect – similar celui prezentat pe articolul recent publicat pe blogul Sector web: Trusa utilitare programator web. Schita de proiect

Arsenalul dezvoltatorului web

Despre ce poate fi vorba? Ideea este simpla – sau complexa – oricum face parte din viata de zi cu zi a unui dezvoltator web (web developer in lb. en.):

+ studiul, evaluarea si implementarea unor solutii tehnice la cheie dezvoltate de terti in aplicatiile web in curs de dezvoltare ( : ) ).

Module, plugin-uri, widget-uri, clase, mini-aplicatii, toate implementate mai simplu sau mai dificil, in functie de interfata modulului si cea a aplicatiei in care va rula.

Surse: reviste de specialitate, internet, comunitate, conectarea la trendurile din domeniu

Conditii: informarea, creativitatea, disponibilitatea, experienta dezvoltatorului web

Deci practic nu este neaparat o trusa de utilitare, cat un arsenal de widgeturi, clase, module,  mini-aplicatii, solutii tehnologice simple sau din cele mai complexe, active, lansate si disponibile de cateva zile sau de cativa ani in online.

Sunt doar cateva enunturi referitoare la integrarea in aplicatiile dezvoltate de noi a unor produse/aplicatii/solutii realizate de terti.

Nu reinventam roata

Pe asta ne bazam, si ne concentram pe arhitexctura aplicatiei.

 

 

 

 

 

 

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.