Acasă » Blog » Solutie precache autohint.ro

Solutie precache autohint.ro

Cache preconstruit, web scraping auto

Autohint.ro este un site de prezentare anunturi auto preluate prin web scraping din autovit.ro.

Preconstruirea paginilor de anunturi si servirea cu viteaza mare din super cache este o optiune buna dpdv al indexarii Google si al experientei utilizatorului.

Pluginul WP Super Cache si programare web custom pentru autohint.ro

Cron job-urile setate in serverul de gazduire ruleaza periodic scripturi care preiau ultimele anunturi postate pe autovit.ro si le insereaza ca anunturi i autohint.ro

Se pastreaza decenta si respectarea legalitatii prin faptul ca anunturile sunt prezentate incomplet si nu se afiseaza nici o alta data de contact ci doar linkurile catre pagina originala a anuntului pe site-ul sursa (autovit.ro)

Din punctul de vedere al indexarii site-ului autohint.ro avem nevoie de un scor bun in Google motiv pentru care cache-ul este o solutie pentru obtinerea unor viteze bune de afisare a paginilor.

Pluginul WP Super Cache este o solutie gratuita excelenta. Acesta creaza cache pentru o pagina la prima vizita a unui utilizator pe aceasta pagina.

Ideal ar fi livrarea cache preconstruit chiar si primului utilizator.

Solutia: dupa efectuarea importului periodic de noi anunturi se apeleaza paginile nou inserate ceea ce determina crearea cache-ului pentru acele pagini.

In cazul autohint.ro castigul este dublu, pentru ca galeriile de poze nu se genereaza in etapa importului, ci on-the-fly la prima vizita pe pagina anuntului respectiv (din kotive care tin de protejarea resurselor serverului si de functinarea corecta a importului)

In fara cache-ului au ramas paginile lista de anunturi, dar si aici se poate ativa cache-ul care va fi sters imediat dupa import si eventual preconstruit

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.