Acasă » Blog » Optimizarea scorului Google PageSpeed pentru playerele Youtube incluse în paginile web

Optimizarea scorului Google PageSpeed pentru playerele Youtube incluse în paginile web

  • Optimizare
  • 2 min read
Share this post on social!
Player Youtube inclus în pagini web - Scor Google PageSpeed

Pentru paginile web cu videoclipuri Youtube incluse în conținut (lb. en. embeded) scorul Google PageSpeed pentru mobil poate fi undeva în zona roșie (sub 35 de puncte).

Pentru cazul particular discutat, testul Google PageSpeed sugerează modalități de rezolvare a problemei videoclipurilor incluse:

Unele resurse terță parte se pot încărca lent cu ajutorul unei fațade 1 alternativă de fațadă disponibilă

Unele încorporări terță parte se pot încărca lent. Îți recomandăm să le înlocuiești cu o fațadă până când devin necesare. Află mai multe.

Acest audit evidențiază încorporările de la terți care pot fi încărcate leneș (lazyload) în interacțiune. În acest caz, o fațadă este utilizată în locul conținutului terț până când utilizatorul interacționează cu acesta.

Reproduc mai jos parțial articolul Încărcarea leneșă a resurselor terților cu fațade tradus aflat la adresa – https://web.dev/third-party-facades/?utm_source=lighthouse&utm_medium=lr

O fațadă este un element static care arată similar cu terțul încorporat efectiv, dar nu este funcțional și, prin urmare, impozitează mult mai puțin pe încărcarea paginii.

https://web.dev/third-party-facades/?utm_source=lighthouse&utm_medium=lr

Cum să amânați terții cu o fațadă

În loc să adăugați o încorporare terță parte direct în HTML, încărcați pagina cu un element static care arată similar cu terța parte încorporată efectiv. Modelul de interacțiune ar trebui să arate cam așa:

  1. La încărcare: Adăugați fațadă la pagină.
  2. Pe mouseover: Fațada se preconectează la resurse terțe.
  3. La clic: Fațada se înlocuiește cu produsul terț.

Fațade recomandate

În general, încorporările video, widget-urile butoanelor sociale și widget-urile de chat pot folosi modelul fațadei. Lista de mai jos oferă recomandările noastre de fațade open-source. Atunci când alegeți o fațadă, luați în considerare echilibrul dintre dimensiune și setul de caracteristici. Puteți utiliza, de asemenea, un incarcator iframe leneș, cum ar fi vb / lazyframe.

Player încorporat YouTube

Lasă un răspuns

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.