Acasă » Blog » Magazinul virtual OpenCart vs WordPress + Woocommerce

Magazinul virtual OpenCart vs WordPress + Woocommerce

Share this post on social!
Update Wordpress - Corectare erori

Solutiile de magazin virtual OpenCart si Woocommerce (WordPress) sunt doua solutii gratuite care functioneaza de multi ani, se investeste masiv in dezvoltarea acestora si ocupa fiecare cote importante de piata.

Solutiile de magazin virtual sunt gratuite?

In modul de baza sunt gratuite. Dar practica utilizarii magazinelor virtuale te obliga sa admiti ca ai nevoie de o multitudine de functionalitati extra care mai toate sut premium si costa anumite sume de bani fie prin taxe anuale fie printr-o singura taxa platita o singura data.

Comparatie calitativa intre cele doua solutii OpenCart – Woocomerce

Cele doua solutii sunt construit pe limbajul PHP, baze de date MySQL si framework-uri de JavaScript (ex jQuery, iar tendinta este de renuntare la jQuery si adoptarea altor framework-uri de JavaScript, cel putin in ceea ce priveste WordPress si implicit Woocommerce).

WordPress este un CMS multifunctional, pe baza caruia se poate construi practic orice fel de aplicatie web cu orice destinatie: site-uri de prezentare, blog, site de stiri online, platforma educativa cu cursuri online, magazin virtual, platforma de evaluari medicale online, etc

OpenCart pe de alta parte are p singura destinatie: aceea de magazin virtual. Consecinta directa este ca un magazin virtual bazat pe OpenCart este mai rapid si mai flexibil.

O alta consecinta in ceea ce priveste un magazin virtual bazat pe Woocommerce este necesitatea actualizarilor WordPress, pluginuri, teme pentru a asigura compatibilitatea intre piesele de software.

Versiuni noi ale pieselor WordPress se lanseaza la cateva zile. Din acest motiv o aplicatie de tip magazin virtual bazat pe Woocommerce depinde foarte mult de thirdpartie software. Si este o bataie de cap in plus, si obliga la angajarea unor specialisti care sa asigure aceste actulizari prin contracte de mentenanta lunara.

Acest lucru nu se poate spune despre Opencart care depinde doar de noile versiuni de software opencart lansate rar si eventual de versiunea de PHP.

De accea recomandarea noastra este ca pentru un site de tip shop online sa luati in calcul utilizarea unei platforme dedicate, nu o strutocamila precum WordPress + Woocommerce.

Noi la Sector web am dezvoltat nenumarate proiecte bazate pe WordPress + Woocommerce si avem o experienta extinsa in utilizarea si dezvoltarea custom a acestora, avand si un numar impresionant de lucrari si clienti in aceasta zona de piata.

Dar onestitatea profesionala fata de afacerea clientilor ne face sa fim deschisi si sa propunem cele mai bune solutii pentru client din punctul nostru de vedere.

Daca doriti sa dezvoltam pentru dumneavoastra urmatorul proiect web, contactati-ne si vom fi bucurosi sa va sporim afacerea prin aportul adus de experienta si profesonalismul nostru, acestea fiind valori in care credem.

Lasă un răspuns

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.