Acasă » Blog » Autopostarea articolelor pe Facebook si alte retele sociale online

Autopostarea articolelor pe Facebook si alte retele sociale online

Share this post on social!
Auto postare facebook Twitter Google+

Exista solutia custom in care controlezi din cod trimiterea automata a postarilor catre Facebook sa zicem si solutia la cheie (un plugin public, evident)

Pentru prima sunt detalii in acest articol: Auto post on Facebook with PHP si o recomand pentru cine are timp de a dezvolta de la zero un modul custom. avantajul este ca stii exact cat cod sa scrii si poti controla consumul de resurse din sistem implicat de rularea acestui modul.

Pe de alta parte, pentru cine nu are timp sa scrie de la zero un astfel de modul, exista solutii verificate in spatiul public. Una din ele este plugin-ul: NextScripts: Social Networks Auto-Poster de la NextScripts care rezolva in mod elegant conexiunea cu contul de Facebook.

Alegerea plugin-ului am facut-o bazandu-ma pe referintele din pagina plugin-ului din WordPress repository precum si de numarul de download-uri: 1,330,133 la data scrierii acestui articol (26.11.2014)

L-am testat pe cateva site-uri, urmand indrumarile pentru setarea unei aplicatii Facebook si integrarea cu WordPress.

Recomand ambele solutii, fiecare insemnand alta abordare, dictata de context.

Toate bune!*

*Actualizare: acest articol este primul postat automat pe in pagina de Facebook Sector web

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.