Acasă » Blog » XAMPP – Schimbarea port-ului server-ului Apache

XAMPP – Schimbarea port-ului server-ului Apache

Xampp Apache Php Mysql

Salut!

Sa presupunem ca avem o aplicatie care foloseste portul 80 folosit de obicei de serverul Apache. De exemplu, un server IIS pe o masina Windows ocupa portul 80 pentru rularea aplicatiilor web.

In acest caz, putem con figura serverul Apache din XAmpp sa asculte un alt port, de exemplu 8080.

Acest lucru se face in 2 pasi:

  • In fisierul httpd.conf se modifica linia Listen 80 in Listen 8080 si linia ServerName localhost:80 in ServerName localhost:8080
  • In panoul de control xampp: Config/Service and Port Settings/Apache/ se modifica portul 80 in 8080. Save (Chiar daca apare un mesaj de eroare care spune ca nu se poate crea fisierul xampp/xampp-control.ini, modificarea efectuata a fost realizata.)
  • …bine, mai este un al treilea detaliu de care tinem seama: in browser, cand apelam aplicatiile web din serveul apache folosim http://localhost:8080 in loc de http://localhost

Gata, acum putem rula ambele servere: Windows IIS si Apache concomitent, unul ascultand la portul 80 celalalt la portul 8080. Si o aplicatie web rulata in Apache se poate conecta si prelua date prin rest soap de la o aplicatie Windows IIS…ca exemplu.

Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.