Acasă » Blog » Corectare eroare de afișare în pagina web a player-ului Youtube

Corectare eroare de afișare în pagina web a player-ului Youtube

  • Blog IT
Afisare player youtube in pagina html

Salutare!

O problema de afisare a unui player Youtube in pagina web prin intermediul API Youtube iFrame Player. In unele browsere, acest player nu era afisat.

Mesajul de avertizare din consola browserului a fost un indiciu ca o setare de securitate nua in Chrome impiedica rularea corespunzatoare a playerului. Mai exact impiedica conectarea la url-ul http://www.youtube.com.

Dupa ce am cautat indeajuns explicatii si solutii, am ales dintre acestea adaugarea atributului crossorigin=”anonymous” in tagul script care initializeaza playerul.

Asta se intampla cred pentru faptul ca fisierul JavaScript care este suport pentru API aflat la adresa www.youtube.com/iframe_api utilizeaza url-ul nesigur (fara https): www.youtube.com

Utilizand crossorigin=”anonymous” s-a putut rula playerul. Este posibil ca doar prin setarea corespunzatoare a cookie-urilor pe vitor Chrome sa permita astfel de apeluri (youtube.com este considerat alt site decat https://youtube.com, de avceea referinta la cookie-ul cross-site si valoarile SameSite, None insotita de atributul Secure)

De retinut, Chrome, dar si Firefox si Edge!

nv-author-image

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *