Acasă » Blog » Corectare eroare de afișare în pagina web a player-ului Youtube

Corectare eroare de afișare în pagina web a player-ului Youtube

Salutare!

O problema de afisare a unui player Youtube in pagina web prin intermediul API Youtube iFrame Player. In unele browsere, acest player nu era afisat.

Mesajul de avertizare din consola browserului a fost un indiciu ca o setare de securitate nua in Chrome impiedica rularea corespunzatoare a playerului. Mai exact impiedica conectarea la url-ul http://www.youtube.com.

Dupa ce am cautat indeajuns explicatii si solutii, am ales dintre acestea adaugarea atributului crossorigin=”anonymous” in tagul script care initializeaza playerul.

Asta se intampla cred pentru faptul ca fisierul JavaScript care este suport pentru API aflat la adresa www.youtube.com/iframe_api utilizeaza url-ul nesigur (fara https): www.youtube.com

Utilizand crossorigin=”anonymous” s-a putut rula playerul. Este posibil ca doar prin setarea corespunzatoare a cookie-urilor pe vitor Chrome sa permita astfel de apeluri (youtube.com este considerat alt site decat https://youtube.com, de avceea referinta la cookie-ul cross-site si valoarile SameSite, None insotita de atributul Secure)

De retinut, Chrome, dar si Firefox si Edge!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *