Acasă » Blog » Woocommerce. Generarea codurilor unice de produs SKU. Partea I

Woocommerce. Generarea codurilor unice de produs SKU. Partea I

Share this post on social!
Programare & dezvoltare web custom

Am avut recent o solicitare a unui client – în afara proiectului, suplimentar față de cerințele inițiale – privind generarea codului unic per produs SKU pentru toate produsele existente și pentru cele viitoare.

Există plugin-uri gratuite care generează automat SKU la publicarea/editarea produsului din interfața de administrare Woocommerce.

Dar pentru generarea SKU pentru produse existente, am găsit doar plugin-uri premium.

Și este atât de simplu de obținut! Cheia constă în faptul că valoarea SKU este păstrată în meta datele produsului, în tabela MySQL wp_postmeta. Scriptul custom ar trebui să obțină setul de produse (doar ID-urile). Să aibă o metodă de generare a uni cod numeric de 6 cifre, bazat pe codul anterior (prin incrementare cu o unitate). Să aibă un prefix (trivial!). Să fie rulat cu marcarea produselor deja procesate (ID-urile se selectează din wp_postmeta cu condiția să nu aibă deja un SKU generat încă. Este o variantă de lucru, cea mai simplă, dar care funcționează doar în condiții cu totul specifice – inexistența unui SKU asociat produsului.)

Se poate seta un cron job care să ruleze la 1 minut și care să preia 50-100 de ID-uri. Rularea următoare va prelua încă 50-100 de ID-uri dintre produsele care nu au SKU în wp_postmeta. Simplu!

Pentru 3200 de produse întreg procesul va dura puțin peste jumătate de oră.

Pentru produsele care se publică în premieră, va trebui adăugată metoda de generare a unui cod unic SKU la hook-ul de publicare/update produs. Cheia este să se preia ultimul produs existent in wp_postmeta (cel mai mare ID), să se citească SKU, să se obțină următorul număr imediat superior și să se construiască noul SKU.

Dacă vrei să discutăm următorul tău proiect web, contactează-ne și vom fi foarte bucuroși să proiectăm și să materializăm site-ul pe care îl visezi.

Lasă un răspuns

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.