Acasă » Blog » Paragrafele din text dispar cand utilizez Editorul WordPress

Paragrafele din text dispar cand utilizez Editorul WordPress

Da, tagurile <p> dispar realmente, imediat dupa ce le adaug si actionez butonul Actualizeaza (Update) din ecranul de editare Pagina/Articol (in sectiunea de administrare WordPress)

Si este tare neplacut, mai ales ca site-ul la care lucrezi este preluat (este construit de altcineva)

Oare ce o fi facut si cum o fi facut asta? Ce as putea sa intreprind ca sa obtin functionalitatea naturala, imlicita a editorului incorporat WordPress?

Buna intrebari pentru start.

Atunci hai sa caut pe motorul de cautare Google (ne-am obisnuit foarte tare cu acesta, desi uneori e plictisitor sa-l folosesti doar pe el!)

Cautand “WordPress automatically remove paragraph tags” gasim pe pozitia a doua la rezultate referinta catre pagina din Codex: Function Reference/wpautop

Si aflu ca wpautop este o functie nativa WordPress care transforma automat doua treceri consecutive la linie noua intr-o eticheta html paragraf <p>.  Aha, ne aflam in miezul problemei!

Citim mai departe: implicit wordpress-ul filtreaza continutul si rezumatul unui articol aplicand aceasta functie. DEci WordPress-ul implicit apleleaza functia wpautop asupra continutului si rezumatului unui articol la hook-urile de fitru: the_content si the_excerpt.

 

Aha, deci noi nu avem aceasta functionalitate implicita. DA! Pentru ca s-au aplicat aceste doua actiuni:

remove_filter( 'the_content', 'wpautop' );
remove_filter( 'the_excerpt', 'wpautop' );

Unde? Hai sa dam o cautare pe intreg site-ul in editorul NetBeans....

....

....

Bingo! in wp-config.php 

Comentez aceste linii si obtin functionarea implicita a WordPress in aceasta privinta!

Gata, problema s-a rezolvat. Si este foarte bine, pentru ca pentru clientul nostru aveam si o clauza de actualizare de continut pe intregul site. Si are cateva zeci de pagini!

Programare cu voie buna! :)