Acasă » Blog » Paragrafele din text dispar cand utilizez Editorul WordPress

Paragrafele din text dispar cand utilizez Editorul WordPress

Share this post on social!

Da, tagurile <p> dispar realmente, imediat dupa ce le adaug si actionez butonul Actualizeaza (Update) din ecranul de editare Pagina/Articol (in sectiunea de administrare WordPress)

Si este tare neplacut, mai ales ca site-ul la care lucrezi este preluat (este construit de altcineva)

Oare ce o fi facut si cum o fi facut asta? Ce as putea sa intreprind ca sa obtin functionalitatea naturala, imlicita a editorului incorporat WordPress?

Buna intrebari pentru start.

Atunci hai sa caut pe motorul de cautare Google (ne-am obisnuit foarte tare cu acesta, desi uneori e plictisitor sa-l folosesti doar pe el!)

Cautand “WordPress automatically remove paragraph tags” gasim pe pozitia a doua la rezultate referinta catre pagina din Codex: Function Reference/wpautop

Si aflu ca wpautop este o functie nativa WordPress care transforma automat doua treceri consecutive la linie noua intr-o eticheta html paragraf <p>.  Aha, ne aflam in miezul problemei!

Citim mai departe: implicit wordpress-ul filtreaza continutul si rezumatul unui articol aplicand aceasta functie. DEci WordPress-ul implicit apleleaza functia wpautop asupra continutului si rezumatului unui articol la hook-urile de fitru: the_content si the_excerpt.

 

Aha, deci noi nu avem aceasta functionalitate implicita. DA! Pentru ca s-au aplicat aceste doua actiuni:

remove_filter( 'the_content', 'wpautop' );
remove_filter( 'the_excerpt', 'wpautop' );

Unde? Hai sa dam o cautare pe intreg site-ul in editorul NetBeans....

....

....

Bingo! in wp-config.php 

Comentez aceste linii si obtin functionarea implicita a WordPress in aceasta privinta!

Gata, problema s-a rezolvat. Si este foarte bine, pentru ca pentru clientul nostru aveam si o clauza de actualizare de continut pe intregul site. Si are cateva zeci de pagini!

Programare cu voie buna! :)

 

 

 

 

 

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.