Acasă » Blog » Gmail – Trimitere de e-mailuri de la altă adresă sau de la un alias de adresă

Gmail – Trimitere de e-mailuri de la altă adresă sau de la un alias de adresă

Share this post on social!
Trimitere mesaje email din contul Gmail

Salut!

In Gmail avem posibilitatea de adaugare a unei noi adrese (chiar cu domeniu diferit de gmail.com. Ex.:  contact@sectorweb.ro ) astfel incat in momentul crearii unui mesaj nou in  Gmail avem optiunea de a trimite mesajul ca din partea contact@sectorweb.ro.

Este logic si intuitiv: atata vreme cat cele doua conturi apartin unei aceleiasi perosane si ele sunt interconectate.

Avantaj: folosim acelasi cont de email dar selectam corespunzator adresa de expediere cand discutam cu prietenii sau trimitem un mesaj unui coleg de departament in compania in care lucram. E evident avantajul: castigam timp, e mai simplu, fara batai de cap.

Merita atunci sa configuram aceasta interconectare.

1. Instructiuni de adaugare adresa noua de email la contul de gmail existent:

Aici Google descrie cat a putut de clar workflow-ul… (sa fim toleranti cu Google, niciodata nu este prea simplu sa intelegi instructiunile din documentatiile sale; dar poate cu timpul va scrie mai simplu!)

2. Email-ul se configureaza astfel incat sa fie trimis prin serverele SMTP ale domeniului emailului (Ex: sectorweb.ro)

Daca utilizati cpanel, aceste date se regasesc astfel:  In pagina de Email Accounts accesati linkul Configurare email iar aici cautati sectiunea din pagina dedicata Secure SSL/TLS Settings (Recommended). Pasul final pentru adaugarea adresei alternative de email in Gmail contine un formular de configurare email unde trebuie trecute aceste date

3. Utilizare adresa alternativa email in Gmail

In momentul in care creati un mesaj de email nou, se prezinta o lista de adrese alternative (toate cele pe care le-ati adaugat) in zona adresei de email a expeditorului (Intutitiv: pentru conturi de gmail care nu au adrese de email alternative, aceasta zona nu mai este afisata)

In articolul urmator voi prezenta modalitatea de creare a unui forwarder de la o adresa de email la o alta in cpanel.

La buna vedere 🙂 !

Lasă un răspuns

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.