Acasă » Blog » Email redirect example.com -> zoho mail -> gmail.com

Email redirect example.com -> zoho mail -> gmail.com

Share this post on social!

Salut,

La unul din site-urile noastre m-am confruntat cu o cerinta legata in special de spatiul ocupat de conturile de email.

Deoarece caracteristica afacerii online example.com pe care o discutam se bazeaza pe un  numar mare de emailuri trimise de clienti pe conturile de email …@example.com a trebuit sa alegem o solutie care sa pastreze pachetul de hosting initial, deci ar fi trebuit ca emailurile sa fie pastrate in alta parte.

Solutia 1 (simpla dar care nu rezolva problema):

In cpanel, setam forwardere de la …@example.com catre …@gmail.com. Dar forwarderele practic trimit o copie a mesajelor catre contul de email de destinatie (…@gmail.com)

Solutia 2: Se face un redirect al domeniului example.com catre alt domeniu: zoho.com

Serviciul Zoho Mail ofera posibilitatea (la un pachet gratuit) de setare a 10 conturi de email …@example.com

In contul corespunzator de Gmail ex@gmail.com se adauga un cont de email ex@example.com de la care sa se obtina emailurile prin pop3 (datele se preiau din setarile efectuate in contul zoho de email)

Se seteaza in contul de email de la zoho ca mesajele sa fie sterse la preluarea de catre gmail

In acest mod, un mesaj de email trimis catre ex@example.com va putea fi citit instantaneu din contul de gmail ex@gmail.com; mesajele de email nu sunt pastrate pe serverul de email example.com

Taxe: 0 (zero)

Evident, un client va plati un specialist care sa efectueze aceste configurari. Dar a la long se vor salva bani prin utilizarea aceluiasi spatiu de pe disk corespunzator aceluiasi pachet de gazduire initial pentru website.

Corespondenta vesela, asadar!…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.