Acasă » Blog » Campanii de mass mailing pe servere share (partajate)”

Campanii de mass mailing pe servere share (partajate)”

Share this post on social!

Se stie ca serverele share hosting nu ofera in pachetele uzuale si servicii de mass mailing. Exista servicii dedicate acestui scop cu o anumita taxa pe luna (exemplu: 20Euro lunar pentru 10.000 de mesaje de email trimise)

Dar putem sa respectam limitele si restrictiile impuse de serverele share hosting pentru nevoile de business pe care le poate avea o firma mica, fara a fi nevoie sa plateasca lunar servicile de mass mailing. Bineinteles, implementarea sistemului de mass mailing de volum mic va costa un pret la incpeut, o sigunra data, platit firmei de proigramare care efectueaza asttfel de implementari.

Daca doriti implementarea unui serviciu de mass mailing de volum mic (10.000 – 20.000 de mesaje de email lunar) contactati firma noastra de programare & dezvoltare web custom. Va vom raspunde imediat.

Implementarea unui serviciu ad-hoc de mass mailing pe un server partajat

In primul rand, aceasta activitate trebuie efectuata respectand gazda: restrictiile si limitarile impuse. Sa luam exemplu Romarg, o firma de gazduire excelenta. Pentru pachetele share hosting avem urmatoarele limitari privind trimiterea de mesaje de email:

Trimiterea email-urilor se face prin server SMTP, aplicându-se următoarele limite:

maxim 250 de email-uri per domeniu per oră;

maxim 500 de email-uri per adresă de email per 24 de ore;

maxim 5 email-uri pe minut prin intermediul scripturilor PHP.

Aceste limite se aplică individual sau combinat, pe principiul blocării email-urilor atunci când se atinge prima limită.

(Limite email pe serverele shared – Enduser și Reseller – https://support.romarg.com/ro/kb/articles/limite-email-pe-serverele-shared-enduser-in-reseller)

O alta limita este legata de utilizarea cron job-urilor cu o frecventa de rulare la 17 minute.

Pe serverele shared (găzduire Enduser sau Reseller) ROMARG limitează rularea cron job-urilor la intervale de 15 minute, uneori rularea excesivă a cron job-urilor poate duce la încărcare mare a serverului și genera instalabilitate la nivelul serviciilor.

Notă! Serverele ROMARG beneficiază de sisteme de monitorizare astfel, în măsura în care veți configura cron job-ul la un interval mai mic de 15 minute, automat va fi schimbat la 17 minute. Configurând un interval de 15 minute, acesta va fi păstrat.

(Cron Job-urile – interval de rulare – https://support.romarg.com/ro/kb/articles/cron-job-urile-interval-de-rulare)

Tinaind seama de aceste limitari, putem dezvolta un sistem de mass mailing utilizand fie un sistem de corn job-uri de pe un site extern care permite rularea la minut, fie un sistem bazat pe javascript care apeleaza la 15 secinde un script php prin ajax care trimite un singur mesaj de email. In acest mod se trimit 4 mesaje/minut, adica 240 de mesaje pe ora si 480 de mesaje la 2 ore. Dupa doua ore, adresa de email de expediere se modifica (tot prin program). In acest mod respectam limita de 500 de mesaje de email per adresa pe zi.

Ramane limita de 900 de mesaje in timpul zilei per domeniu. Asadar putem rula scriptul in intervalul orar 01am – 07am perioada in care se trimit ~ 3000 de mesaje. Ceea ce inseamna ca pe luna putem trimite 90.000 de mesaje de email.

Convenabila este utilizarea unui cron job setat la minut pe alt server extern care apeleaza un script local ce cheama prin cURL scriptul nostru de trimitere de mesaje de email.

Ca preturi, MailChimp solicita 300$/luna pentru 10.000 de adrese de email (Premium), sau 105$/luna pentru 10.000 de clienti (Standard), 78$ (Essentials).

Monthly send limit is 10x for Essentials, 12x for Standard, and 15x for Premium, as multiplied by your specific plan’s contact limit.

https://mailchimp.com/pricing/premium-details/

In traducere insemana ca avem 150.000 de mesaje pe luna pentru 300$ (Premium) si 120.000 de mesaje de email trimise lunar pentru Standard si 100.000 pentru Essentials.

Sendinblue ofera 20.000 de mesaje trimise lunar pentru 50Euro/luna.

Lasă un răspuns

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.