Acasă » Blog » Dezvoltare tema WordPress custom pornind de la design-ul propus de client

Dezvoltare tema WordPress custom pornind de la design-ul propus de client

  • Blog IT
Proiectul consta in transpunerea in tem ade wordress a unui concept grafic propus de catre client.

Solutia tehnica ideala este utilizarea unui intrument de generare a sursei HTML + CSS pe baza fisierelor .psd (sau Adobe .xd) furnizate initial.

Dar pana sa ajungem la aeasta solutie am explorat 2/3 din timpul unei zile de lucru in cautarea unor Editoare vizuale care genereaza la final codul sursa HTML + CSS, ba chiar si versiunea WordPress a template-ului.
 
Am explorat in amanuntime PineGrow, un editor vizual de exceptie pe care il recomand dezvoltatorilor front-end. Dar pe noi nu ne ajuta foarte mult pentru ca aveam nevoie de mai mult. Chiar si utilizand biblioteca generoasa de componente preconstruite, munca se anunta chinuitoare, mai ales pentru un programator back-end, server-side.
 
Asadar am testat un webiste builder (constructor de website-uri) de la templateMonster si rezultatul a fost mai bun, prin simplitatea interfetei si a rezultatului obtinut. Ne-am putut apropia de imaginea grafica (in paranteza fie s[us, clientul fiind o agentie de design grafic, conceptul grafic este unul artistic, nespecifc, foarte creativ). Dar la final, am inteles ca nu se pot exporta intr-o tema de wordpress si nici macar nu se pot exporta ca sursa html tipice (site-urile urmau sa fie gazduite la templatemonster si se bazeaza pe tehnoclogia angular pe resurse in-house pe care nu le poti migra in alta parte)
 
EUREKA! Solutia a venit intrebandu-ma ce caut mai exact: un generator de cod HTML pe baza unui fisier grafic.
 
Deci nu cautam un editor vizual ci un generator de cod HTML. Si bineinteles ca aceste generatoare sunt destul de vechi in industria online, amintindu-mi din activitatea mea anterioara de generarea unor harti imagine in GIMP sau Photoshop de nenumarate ori. Dar aceasta tehnica se foloseste in mod uzual in firmele de webdesign. Cum de nu mi-am dat seama?
 
Solutia este exportul in format HTML din Photoshop a unui fisier PSD.
 
Aceasta solutie salveaza zeci de ore de lucru si o vom folosi in noul nostru proiect, pe care il voim anunta la finalizare si pe https://www.sectorweb.ro/portofoliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.