Acasă » Blog » Actualizare Joomla 1.5 la 2.5 sau 3.x

Actualizare Joomla 1.5 la 2.5 sau 3.x

  • Joomla
  • 1 min read
Share this post on social!

Buna!

In primul rand, fac mentiunea ca “Am lucrat cu Joomla 2-3 luni in urma cu ~ 4 ani”, deci nu am pretentii de cunoastere si experienta de lucru in  acest CMS.

Articolul de fata se refera la o situatie practica cu care m-am confruntat, anume de a actualiza pentru un client Joomla 1.5.14 la 2.5 sau mai sus: 3.x. Dealtfel, firma de hosting a trimis un email de avertizare in acest sens, versiunea 1.5.x fiind foarte expusa la probleme de securitate.

Daca site-ul dvs este construit pe CMS-ul Joomla si nu ati mai actualizat CMS-ul de foarfte multa vreme, ramanand undeva sub versiunea 2.6, actualizarea este mai complexa deoarece incepand cu 1.6 au fost facute schimbari majore in acest CMS. 

De la ultima versiune stabila 1.5.26 la versiunea 1.6 s-au scurs 3 ani de efort al comunitatii de programatori Joomla care au facut schimbari majore. Nu intram in  detalii, pe care dealtfel nici nu le cunosc.

 

Lasă un răspuns

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.