Acasă » Site de știri – lifenews.ro

Site de știri – lifenews.ro

Optimizare performanță site Wordpress
 • Proiect Dezvoltare și optimizare performanță site web pe platforma WordPress
 • site web: lifenews.ro
  • Optimizare funcțională, Google PageSpeed, versiune AMP
  • Optimizare imagini, livrare versiuni în format modern (webp)
  • Soluție cache
  • Livrare versiune mobil Google AMP
  • integrare website cu contul de Google Search Console
  • Unificare fișiere css, javascript
  • Alte acțiuni de optimizarea performanței sugerate de audit-ul Google PageSpeed Insights

De remarcat faptul că soluția de conversie a fișierelor imagine în formatul modern webp nu se poate face direct pe server dat fiind profilul site-ului (știri) și cantitatea de imagini existente. La solicitările aduse de traficul zilnic pe site-ul WordPress dacă s-ar adăuga încărcarea adusă de generarea on-the-fly a imaginilor webp ar bloca efectiv site-ul (capacitatea existentă nu permite acest gen de operații efectuate concomitent).

Soluția avută în vedere este conversia imaginilor în format webp local și apoi upload pe server (versona nouă de WordPress permite încarcarea și livrarea de imagini webp direct din media library).

De asemenea, versiunea AMP pentru mobil ridică scorul inițial de 20- 30 șa 60. Este destul de puțin, dar traficul a crescut datorită unei indexări mai bune bazate pe această creștere de notă Google PageSpeed.

Avem în vedere schimbarea template-ului care nu permite decât cu eforturi prea mari creșteri mici de scor. Un template cu potențial maxim de optimziare ar duce scorurile la peste 90 mobil (și desk, binaînțeles).

De remarcat faptul că scripturile Google Ads, Googgle analytics, Google Tag Manager și scriptul de notificări pe desk și mobil aduc propria încărcare și delay în încărcarea completă a paginii. Dar fiind soluții Google, intuim faptul că aceste lucruri nu sunt penalizate de Google în indexare.

Vezi solutiile de dezvoltare web custom ale Sector web.

Plugin-uri și aplicații WordPress custom

Vezi portofoliul, secțiunea de plugin-uri și aplicații WordPress custom sau contactează-ne direct.

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.