Acasă » Blog » Preturi dinamice Woocommerce. Dynamic prices Woocommerce plugin

Preturi dinamice Woocommerce. Dynamic prices Woocommerce plugin

Share this post on social!
Dynamic Pricing - Custom Product Pricing for WooCommerce

Salutare. Pentru un proiect recent de rezervare de locuri de parcare am optat pentru WordPress + Woocommerce. Preturile pentru locul de parcare variaza in functie de numarul de zile pentru care se face rezervarea. Cea mai eficace solutie este pluginul Dynamic prices de la Woocommerce (129$/an. Linkul: https://woocommerce.com/products/dynamic-pricing/). Dar exista si o solutie in interiorul woocommerce prin care obtinem acelasi lucru.

Solutie alternativa cu Produse Variatii

Avem un palier de preturi astfel: 35 lei pentru 1-2 zile de rezervare, 25 lei intr 3 si 7 zile si 22 lei intre 8 si 31 zile.

In plus, primele 2 zile se calculeaza ca mai sus, adica 35 lei, urmatoarele 5 zile 25 lei si urmatoarele 24 zile – 22 lei.

Solutia gratuita utilizand resursele disponibile in puginul Woocommerce este urmatoarea:

  • crearea unui produs unic, cu variatii, care se poate cumpara intr-o singura bucata intr-o comanda unica
  • crearea unui atribut Numar de zile
  • Crearea a 31 de termeni pentru atributul Numar zile: 1,2,3,…31
  • Crearea a 31 variatii, cate una pentru fiecare atribut; fiecare variatie este pentru un produs virtual, cu pretul calculat ca mai sus

In acest mod, selectarea numarului de zile (variatiei) se autoselecteaza pretul corespunzator, care respecta palierele definite mai sus.

Extinderea solutiei: filtru data start – data finala cu autoselectarea numarului de zile (variatiei) corespunzator intervalului definit

In pagina de produs, vom prezenta un filtru de tip calendar pentru alegerea zilei de start si a zilei finale, astfel incat prin jQuery se calculeaza numarul de zile din acest interval si se autoselecteaza variatia corespunzatoare, afisandu-se pretul corespunzator.

O rezolvare similara este facuta la sEctor web pentru site-ul canapele.ro: https://canapele.ro/shop/boston-canapea-extensibila-3-locuri/. Aici variatiile sunt ascunse si ele sunt controlate din butonele Stofa economic, Stofa standard si Stofa premium.

La actionarea acestor butoane, prin JQuery sunt selectate in background variatiile corespunzatoare, generandu-se pretul variatiei.

Iata, deci ca prin specularea resurselor existente ale pluginului Woocommerce am evitat o taxa anuala de 129$ pentru obtinerea functionalitatilor de care aveam nevoie pentru acest website.

Lasă un răspuns

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.