Acasă » Blog » Modul newslettere – MailPoet Newsletters

Modul newslettere – MailPoet Newsletters

Share this post on social!

MailPoet Newsletters – Modulul WordPress de newslettere

Anterior se numea Wysija Newsletters (care provine din What You Send Is Just Awesome=Ceea ce trimiti este magnific – referindu-se bineinteles la mesajele de email)

MailPoet Newsletters se foloseste la ~ 300.000 de instalari active.

Sectorweb il foloseste la peste 30 de site-uri ale clientilor

Ce face MailPoet?

Gestioneaza liste de abonati, creaza liste de abonati prin formulare de abonare, editeaza template-uri newslettere, programeaza, trimite newslettere si furnizeaza statistici privind deschiderea, parcurgerea, efectuarea de click-uri in interiorul newsletterelor.

In varianta gratuita exista o limitare a numarului de abonati la 2000, pentru care se trimit newslettere

Varianta premium ofera planuri platite in functie de anumite cote privitoare la numarul de abonati si numarul de newslettere ce se trimit.

Configurarea pluginului are o parte privitoare la modalitatea de trimitere a newsletterelor, si se poate opta pentru functia PHP mail() sau un furnizor extern de emailing profesional.

Declansarea trimiterii pachetelor de email programate se poate face la vizitarea site-ului de catre utilizatori sau prin configurarea unui cron job care se executa la anumite intervale de timp

Rata de transmitere a mesajelor se poate seta dar e bine sa respectati politica antispam a furnizorului de servicii de gazduire la care aveti gazduit site-ul.

Rata de transmitere a mesajelor si politica antispam

O intamplare recenta vine in argumentarea acestui sfat: pentru un  site web gazduit la clausweb.ro am trimis 1500 de mesaje de email intr-o campanie de newslettere de Paste, dar cu o rata aleasa mai mare de 6 mesaje / minut, asa cum este prevazuta limita in indicatiile firmei de gazduire.

Fara sa am habar de acestea, am executat trimiterea newsletterelor, dupa care functia mail din PHP a fost dezactivata pentru contul respectiv.

Am facut cerere de reactivare si cu conditia setarii ratei de trimitere sub 6 mesaje/minut. Nu am stiut de aceasta valoare si fiecare hosting isi seteaza propria limita, in functie de resursele detinute.

Achizitie:

La configurarea pluginului MailPoet Newsletters  sau a altui plugin de newslettere se va seta rata de transmitere a mesajelor sub valoarea maxima prevazuta de politica antispam a hostingului respectiv

Ca mentiune, folosind optiunile de import/export si stergere liste abonati, se pot trimite ocazional newslettere pentru mai mult de 2000 de abonati. Asta daca nu reusiti sa modificati limita de 2000 prevazuta in sursele pluginului, la fiecare nou update de versiune.

Acestea fiind scrise, va multumesc si va invit sa va exprimati experienta dvs in lucrul cu module similare de newslettere.

 

 

 

 

 

 

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.