Acasă » Blog » Integrare site WordPress cu API Autovit si OLX

Integrare site WordPress cu API Autovit si OLX

Integrare site Wordpress cu API Autovit si OLX

Integrare site vanzari auto cu autovit.ro prin API Autovit

Autovit.ro este site-ul binecunoscut de vanzari automobile in Romania. Ca proprietar sau dealer ai posibilitatea sa prezinti automobilele puse la vanzare in stare noua sau rulate. Dealerul poate avea si propriul site unde sunt prezentate inca o data automobilele puse la vanzare. In mod simplu, administratorul site-ului dealerului ar trebui sa completeze de 2 ori datele atat in zona de administrare a site-ului propriu cat si in contul de dealer din autovit.ro. Ce te faci cand vrei ca anuntul sa apara si pe Olx.ro?

Solutia: API Autovit pusa la dispozitia dealerilor de automobile prin care se integreaza zona de administare a site-ului dealerului cu zona de administrare a contului dealerului din autovit.ro (si implicit cu Olx.ro)

Sector web realizeaza integrarea WordPress + Woocommerce cu contul de Olx sau Autovit. Cere o cotatie de pret pentru pluginul de integrare cu Olx si Autovit.

Pluginul de integrare cu Olx si Autovit

Sector web realizeaza integrarea WordPress + Woocommerce cu contul de Olx sau Autovit. Cere o cotatie de pret pentru pluginul de integrare cu Olx si Autovit.

API Autovit  – interfata de postare de anunturi auto de pe site-uri externe pe autovit.ro

Programatorii autovit.ro au dezvoltat un API perfect functional. Un programator angajat de un dealer auto care are propriul site construit in wordpress sau in orice alta platforma web poate fi capabil sa integreze site-ul dealerului cu autovit.ro.

Site-ul amgauto.ro este dezvoltat intr-o colaborare 360 Design si Sector web. Sector web a dezvoltat integrarea site-ului dealerului cu contul autovit.ro, iar 360 Design a realizat si implementat conceptia grafica de exceptie a site-ului.

In limbajul PHP ar putea dezvolta o clasa Autovit responsabila (prin metodele ei) cu:

  1. autentificarea,
  2. salvarea tokenului de acces valabil o perioada de timp pentru accesari ulterioare in acest interval
  3. obtinerea anuntului autovit
  4. crearea anuntului nou
  5. crearea galeriei de poze si atasarea la anunt
  6. activarea anuntului
  7. verificarea starii anuntului
  8. stergerea anuntului
  9. promovarea si pe OLX.ro

Partea a doua a sistemului este integrarea cu WordPress.

Integrarea API Autovit cu WordPress

Integrarea cu wordpress se face pe anumite carlige de actiuni (action hooks, lb. en.) dintre care cel mai important este “save_post”.

In functie de actiunea autovit selectata de catre administratorul de continut in ecranul de editare al anuntului pe site-ul propriu (creare anunt, editare anunt, activare, stergere, promovare olx, etc) se apeleaza metoda corespunzatoare din clasa Autovit.

Toate campurile de date prezente in ecranul de adaugare/editare anunt din contul autovit.ro ar trebui sa fie prezente in oglinda si in ecranul de editare anunt pe site-ul dealerului

In acest scop ne putem folosi de un plugin celebru Metabox (metabox.io) care realizeaza treaba foarte bine, inclusiv pentru campul de tip Selectare de optiuni pentru tipul actiunii autovit.

Campurile trebuie preluate in front-end-ul site-ului dealerului si afisate in pagina anuntului si in paginile lista anunturi pe site-ul dealerului. In acest scop se pot utiliza carligele (hooks, lb. en.) puse la dispozitie de WordPress, pluginuri (Woocommerce) dar si de catre tema, in functie de context. O alternativa este editarea template-urilor de pagini dintr-o tema copil (child theme, lb. en.) generata di tema parinte, in scopul pastrarii acestor modificari la urmatoarele actualizari ale temei parinte

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.