Acasă » Website SEO

Website SEO

Optimizare pagini web pentru motorul de căutare Google

Optimizarea site-urilor web pentru motoarele de căutare și în special pentru Google este una din activitățile importante de expunere a afacerii online către public.

Criteriile actualizate ale Google de indexare a unei pagini web sunt ghidul de raportare a activităților de optimizare SEO pentru un rezultat efectiv.

La Sector web suntem conectați la aceste criterii actualizate și setul de măsuri aplicate pentru implementarea rezultatului audit-ului SEO a site-ului web.

Pentru a-ti face o idee, rasfoieste portofoliul nostru de proiecte web care includ optimizari SEO si indexari de succes in Top 10 Google.

 

 

Sănătatea site-ului – Auditul SEO

Foarte multe variabile pot afecta structura site-ului și scădea scorul global SEO de la Google, inclusiv Google Page Speed. Noi ne asigurăm ca algoritmul să fie optim și indexarea să fie una extraordinară.

 

Competiția și expresiile cheie – variabile SEO

Multe companii se luptă pentru cuvinte cheie mapate pe structura site-ului. În plus noi analizăm punctele forte, dar și pe cele slabe în raport cu competitorii dvs pentru a ne asigura ca site-ul web va ocupa o poziție superioară în clasamentul rezultatelor de căutare Google.

 

Raportul lunar – măsurarea eforturilor SEO

Rămâneți la curent cu programul nostru de raportare lunar dezvoltat in-house la Sector web care arată cronologic cum au afectat măsurile SEO întreprinse de noi prezența online a site-ului web.

 

Optimizarea pentru Google Page Speed

Numeroase și foarte variate activități tehnice de programare & dezvoltare web sunt investite pentru obținerea unui scor bun Google Page Speed. Criteriul de viteză este unul important pentru Google atunci când se calculează indexabilitatea unei pagini web.

 

Activitatea în rețelele sociale

La nota finală Google contribuie activitatea paginilor de socializare asociate site-ului: Facebook, Instagram, etc

 

Backlinkuri cu greutate către site

Backlinkurile de pe site-uri cu PageRank mare reprezintă o cartea de vizită a site-ului web pe care o putem prezenta către Google, care va mai da o notă din cele mai bune paginii dvs web.

SEO Optimizare site web pentru Google
SEO Optimizare site web pentru motoarele de căutare

 

 

Tehnici de optimizare site SEO pentru TOP 10 Google

 

 1. Integrare website cu conturile de Google Search Console pentru indexarea paginilor in indexul Google si cu contul de Google Analytics pentru rapoarte complete privind activitatea vizitatorilor pe site
 2. Descoperirea setului de cuvinte/expresii cheie relevante care sunt utilizate de catre oameni efectiv in motorul de cautare Google pentru descoperirea site-urilor din acelasi domeniu ca site-ul Beneficiarului
 3. Din setul de expresii cheie se vor selecta pe langa expresiile cheie de mare volum si expresiile cheie de nisa (suficient de multe cautari lunare pe o competitie mai mica)
 4. Se vor avea in vedere la optimizarea paginilor expresiile cheie “coada lunga” de 3 si 4 cuvinte care insumate reprezinta 80% din totalul cautarilor lunar.
 5. Maparea cuvintelor cheie pe structura site-ului (pagini)
 6. Optimizarea paginilor pentru aceste cuvinte cheie
 7. Ridicarea scorului SEO onpage la valori cat mai aproape de maxim (100). Vom face referire la scorul SEO https://seositecheckup.com/ si semrush.com
 8. Crearea de linkuri interne intre pagini.
 9. Optimizarea imaginilor si a celorlalte “active” (fisiere .doc, .pdf, fisiere video).
 10. Optimizarea imaginilor – comprimare la upload, covertire în formate noi de imagine (.webp)
 11. Utilizarea versiunii Google AMP pentru pagini dacă tema este compatibila
 12. Utilizarea structurilor schema.org pentru produse
 13. Optimizarea livrarii staticelor (.css, .js, .img) (minificare, concatenare – http 1.1 – sau modularizare – http/2)
 14. Exploatarea cache-ului de browser (editarea corespunzatoare fisierului .htaccess)
 15. Sistem eficient de cache (plugin, fisierul .htaccess, CDN, headere, GZIP, http/2, http/2 push dacă serverul de gazduire / cdn-ul au capabilitatile necesare )
 16. Optimizarea consumului de resurse cu implicatie directa asupra vitezei de incarcare a paginii in browser. Implica programare custom pe tema, pluginuri (Scorul Google Page Speed, Core Vitals ca si alte scoruri de viteza Gmetrix dedicate vor fi utilizate pentru masurarea vitezei paginilor web)
 17. Consiliere Beneficiar și propunere actiuni privind optimizarea incarcarii site-ului web (ex: cache pe obiecte din pagini, modificarea temei, pluginurilor pentru optimizarea interogarilor pe baza de date și utilizarea cache-ului pentru diferite widgeturi din pagina )
 18. Consiliere Beneficiar pentru actiuni privind cresterea relevantei site-ului (ex: plasarea de linkuri externe catre site din site-uri externe cu PageRank mare – comunicate online, promovarea in retele sociale )
 19. Obtinerea de backlinkuri prin Copywriting pentru 1 sau 2 comunicate online lunare. Beneficiarul va achizitiona 1 sau 2 comunicate online pe luna.
 

Hai să lucrăm împreună următorul tău proiect de

Optimizare SEO

Contactează-ne aici ca să discutăm despre proiectul tău.