Acasă » Blog » Dezvoltare site web pentru Fundatia Nadia Comaneci

Dezvoltare site web pentru Fundatia Nadia Comaneci

Share this post on social!
PHP expresii-regulate - Identificare imagini intr-un sir HTML

Sector web a dezvoltat anterior site-ul web al Fundatiei Nadia Comaneci care este activ la adresa nadiacomaneci.eu. In luna aprilie 2018 am dezvoltat la acest site o noua sectiune dedicata proiectului ”Scrie istorie! RO-mândria! – Centenarul Marii Uniri. Educație prin cultură. Simbolistica și memoria Marii Uniri prin ochii copiilor”.

Structura sectiune ”Scrie istorie! RO-mândria!

Sectiunea se compune din 3 pagini (articole de tip “page”), 2 categorii (Stiri si Lucrari) si articolele acestor categorii (articole de tip “post”)

Toata aceasta sectiune se regaseste in acest moment in zona Programe » Proiecte in derulare.

In toate paginile sectiunii “Scrie istorie! RO-mândria” este disponibil un meniu al sectiunii care permite navigarea in interior din orice locatie.

Atat sectiunea dar si intregul website este responsive si se poate accesa si parcurge perfect pe orice dispozitiv mobil, tableta, laptop sau calculator desktop.

In fiecare pagina/articol este prezentat numarul de afisari inregistrat de pagina respectiva de la publicare. Este un numar semnificativ care da un indiciu despre interesul ridicat de continut pentru vizitatori. Este un reper atat pentru vizitatori cat si pentru administratorii site-ului.

Integrarea sectiunii “Scrie istorie! RO-mândria” cu site-ul evz.ro

La publicarea unei lucrari in categoria de lucrari a proiectului, aceasta este exportata si apoi importata in platforma custom evz.ro ca articol extern cu link inapoi catre site-ul nadiacomaneci.eu

Exportul este efectuat cu toate datele articolului WordPress care sunt apoi “echivalate” cu datele necesare unui articol din evz.ro prin intermediul unui tabel de corespondenta intre datele unui articol WordPress si datele unui articol evz.ro

Editarea sau stergerea unui articol din categoria Lucrari se va reflecta intr-o operatie similara pe evz.ro asupra articolului corespunzator de pe site-ul de stiri al Editurii Evenimentul si Capital.

Integrarea site-ului nadiacomaneci.eu cu Google AdSense sau Google AdExchange

Atat sectiunea proiectului “Scrie istorie! RO-mândria” cat si intreg site-ul nadiacomaneci.eu este monetizat prin includerea centralizata a codurilor google de reclama.

Desi traficul este mic, aproape nesemnificativ fata de un site de stiri, de exemplu, totusi monetizarea acestui trafic este implementata si functionala.

Integrarea cu retelele sociale

Site-ul este integrat cu reteaua de socializare FACEBOOK prin widget-urile Like, Share si Page Plugin (care inlocuieste widgetul Facebook Like Box, acum depasit)

Integrarea site-ului nadiacomaneci.eu cu alte site-uri partenere prin feed-uri de stiri

Site-ul nadiacomaneci.eu afiseaza in paginile lui widget-uri de cate 2,3 stiri de pe site-urile partenere: doctorulzilei.ro, animalzoo.ro, capital.ro, evz.ro

Feed-urile sunt actualizate la fiecare 10 minute

Sistem de trimitere de newslettere catre abonati

Prin intermediul unui plugin de WordPress, site-ul dispune de un sistem de compunere de newslettere ce se pot trimite programatic catre listele de abonati detinute.

Un widget afisat pe site poate prelua orice adresa de email a utilizatorilor care doresc sa se aboneze la newsletter-ul nadiacomaneci.eu

Galerie de imagini

Pluginul NextGen Gallery poate grupa poze in galerii individuale care poat fi afisate apoi in pagini. Pozele sunt afisate in layout tip grila in thumnailuri de mici dimensiuni. La click pe una din ele se va deschide versiunea mare a pozei. Exista sageti de navigare de la o poza la alta.

 

 

 

 

 

 

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.