Acasă » Blog » Conversia de articole de la un tip la altul

Conversia de articole de la un tip la altul

Conversie post type

Salut,

Avem nevoie sa convertim un set de articole WordPress de la un tip la altul sa zicem atunci cand schimbam tema WordPress si o anumita sectiune este acoperita in noua tema de un tip de articol diferit fata de tema initiala (unde poate avem de a face cu tipul standard “post”).

Daca numarul de articole este mai mare, e limpede ca ne-ar ajuta un mecanism automat de conversie:

  1. ne putem gandi la un query executat direct in phpmyadmin;
  2. sau mai pe departe la export set articole din WordPress (sau phpmyadmin), deschiderea fisierului sql intr-un editor (Sublime Text 2 sau 3; NotePad++; NetBeans) si cauta/inlocuieste vechiul tip de articol (“post”) la noul tip (ex: “photo”) + import iarasi in WordPress sau phpmyadmin*
  3. un plugin care face chestia asta pentru noi in mod sigur, dupa care dezactivam si stergem modulul de serviciu instalat
  4. altceva…

* – aici ar trebui urmarit firul pentru a vedea ce se intampla cu vechile asociatii ale articolelor cu taxonomiile (categoriile) initiale

Si cea mai buna metoda s-a dovedit a fi prin rapiditate si siguranta … a 3-a. Am optat pentru pluginul Convert Post Types care s-a dovedit a fi un instrument excelent. In cazul meu totul a durat ~ 10 minute!! (“vedetele” au fost ~ 30 articole convertite)

Sursele inspiratiei:

How To Switch/Convert Custom Post Types in WordPress (http://www.wpbeginner.com este un site serios care ofera solutii verificate si pastreaza un format sablon de prezentare cu care te obisnuiesti ca cu un prieten)

3 Ways To Change & Convert Different Post Types In WordPress – Primul din cele 2 articole studiate si care spune in mare aceleasi lucruri chiar unele in plus. Dar wpbeginner.com da sentimentul increderii! (de tinut minte!)

 

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.