Salut,
Mai am putin din cursul de initiere CodeIgniter Essentials de la Tuts+ in framework-ul PHP Codeigniter.
Am ales acest framework la recomandarea unui amic programator. In plus am vazut mentionate cunostintele si experienta de Codeigniter la multe cerinte pentru job-uri de programator php (Exemplu: Backend Web Developer Groovy-PHP, Programator PHP / Web developer , PHP Web Developer, Mid level / Senior).
Pasul logic urmator ar fi abordarea framework-urilor evoluate Laravel si/sau Zend Framework
Parcurgand Documentatia Codeigniter, observ ca este un framework foarte bun pentru inceputul dezvoltarii cu ajutorul framework-urilor. Are si avantaje incontestabile fata de produsele similare, dar mai pretentioase: consum redus de resurse – se incarca doar acele biblioteci de clase doar pentru functionlitatile de care este nevoie in aplicatie.
Invatand lucrul cu Codeigniter ma apropii de startul unui proiect foarte clar: construirea unui CMS custom SectorWeb foarte eficient, rapid care sa inlocuiasca WordPress-ul. Target: acei clienti care ruleaza aplicatii online cu trafic foarte mare si pentru care wordpress-ul este un cosmar (daca nu investesc alternativ in resurse hardware puternice)
In plus, se poate dezvolta ulterior un script care va importa baza de date WordPress in acest CMS custom. Target: clienti care au deja site-uri cu trafic mare si care resimt ineficienta acestui sistem. CMS-ul SectorWeb va fi o solutie.
* Observatie: multe din ideile concretizate in Codeigniter le-am aplicat intr-un framework rudimentar pe care l-am dezvoltat si pe baza caruia am construit un CMS propriu in urma cu cativa ani. L-am instalat pe cateva site-uri. Ca remarca: site-urile respective au o viteza net superioara fata de WordPress.
Dezavantajul fata de lider este ca WordPress ofera pe termen lung update-uri, actualizari la ultimele tehnologii (chiar si prin plugin-urile publice existente dezvoltate de foarte multe firme si/sau programatori independenti din toata lumea)
Dar daca site-ul unei firme isi face treaba pentru care a fost construit, nu este nevoie de actualizari foarte dese. La urma urmelor multe afaceri doar profita de prezenta in mediul online. Nu e obligata sa aiba ultimul trend in materie de aplicatii online, ci sa isi atinga obiectivele specifice…
Atat pentru acum, deci Codeigniter! Framework-ul care eficientizeaza dezvoltarea aplicatiilor online si care permite concentrarea pe ideile majore ale proiectelor, mai putin pe detaliile tehnice de implementare care sunt prefabricate si puse la dispozitia dezvotatorului web de echipa de la EllisLab si de British Columbia Institute of Technology
Bilantul cursului de la Tuts+ – la sfarsitul lunii 01.2015.
Si pentru final, Fluxul unei aplicatii web dezvoltata pe fundatia Codeigniter:
Află detalii privind realizarea site-urilor pe WordPress
Creare site WordPress
Sau ia legatura cu noi aici