Acasă » Blog » Modul de management conținut custom și campanii de email în afara WordPress

Modul de management conținut custom și campanii de email în afara WordPress

Elephant Zend PHP 7 - Imagine preluata de pe site-ul http://www.javiernunez.com/

Imaginea Elephant Zend PHP 7 – Imagine preluata de pe site-ul http://www.javiernunez.com/

Există abordări pragmatice privind CMS-ul WordPress în ceea ce privește front-end-ul și back-end-ul sistemului. Este agreată ideea utilizării panoului de administrare WordPress pentru diferite acțiuni de administrare (nu pentru toate) iar front-end-ul se construiește pe baza datelor din baza de date fără să se încarce WordPress.

Această viziune pragmatică s-a născut din constatarea unanimă a faptului că WordPress este un consumator mare de resurse și nu poate rezista la trafic mare și solicitări intensive.

WP REST API

WP Rest API este API-ul pus la dispoziție de către WordPress pentru managementul datelor din baza de date (practic tot conținutul structurat al WordPress). Așadar, o aplicație externă (client) poate consuma API-ul pus la dispoziție pentru extragerea și crearea/actualizarea de date în sistemul WordPress.

Datele pot umple cadre (frame-uri) ale unei aplicații web cu o singură pagină (Single Page Application – SPA) sau să alimenteze o aplicație veritabilă de mobil.

De asemenea, datele pot construi întreg front-end-ul unei aplicații web de tip website, atât pentru desktop cât și pentru tabletă sau mobil.

Întreaga infrastructură a WordPress nu mai este așadar încarcată, CPU-ul este eliberat și transferul datelor este mult mai mic și mai rapid.

Uneori nu este necesară o întreagă aplicație de tip client care să consume API-ul WordPress, cum este cazul cron job-urilor care rulează anumite scripturi cu scopuri precise.

Rularea scripturilor prin Cron job-uri în afara WordPress

Putem rula scripturi (care includ dealtfel clase întregi) în afara WordPress – atunci când sunt apelate prin execuția unor cron job-uri. Aceasta este o abordare la fel de pragmatică pentru că unele sarcini se pot executa prin scripturi custom.

Bineînțeles ca există varianta execuției acestor functionalități din interiorul WordPress dar eficiența ne conduce la dezvoltarea unor module similare construite doar în PHP, fără amprenta WordPress.

Un exemplu poate fi acela legat de notificări trimise prin email către baza de clienți cu prilejul anunmitor evenimente (exemplu – expirarea peste un număr de zile a polițelor de asigurare RCA).

Astfel se poate construi o clasă de gestionare a unei campanii de email prin SMTP (cheia aici este clasa PHPMailer din WordPress care se va încărca individual).

De asemenea, se poate utiliza o clasă de interogare a bazei de date MySQL.

Și bineînțeles o clasă de gestionare a polițelor RCA (pentru a identifica pentru fiecare client data de expirare a poliței).

Un astfel de modul de gestionare a notificărilor pe email pentru clienții cu polițe auto RCA a fost dezvoltat pentru tcv.com.ro, broker de asigurări.

Vezi solutiile de dezvoltare web custom ale Sector web

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.