Este o practică foarte bună dezvoltarea unei noi versiuni a unui website într-un mediu de dezvoltare separat de mediul de producție – site-ul live. Cel mai bine mediul de dezvoltare este situat pe același server web, cu acces la același server de baze de date. Cel mai bine site-ul în versiunea de dezvoltare este livrat dintr-un subdomeniu al domeniului web principal.
O etapă a dezvoltării versiunii de lucru a site-ului este importul datelor din site-ul live.
Astăzi vom descrie modalitatea de import a articolelor împreună cu fișierele imagine atașate la articole.
1. Importul articolelor WordPress
Importul articolelor WordPress se poate realiza prin intermediul instrumentului (uneltei) Importator WordPress care vine la pachet cu fiecare instanță de WordPress. acest importator va importa și categoriile de articole și permite atribuirea articolelor la utilizatorii doriți pe site-ul destinație.
Nu intrăm în descriere, esențial este ca pe site-ul live se exportă articolele într-un fișier .xml prin intermediul unelte Exportator care vone instalat implicit pe orice site de WordPress.
2. Importul imaginii principale a articolelor
Imaginea principală a articolului (featured image, lb. en.) este păstrată în baza de date în tabela wp_posts având ca post_parent ID-ul articolului la care este atașată, precum și post_type=attachment. De asemenea, o imagine atașată are metadate păstrate în tabela MySQL wp_postmeta.
Importul anterior a adus in tabela wp_posts toate articolele (post_type=post) din site-ul sursă (live) cu ID-urile originale. Dacă ID-urile există în instalarea nouă, importul setează ID o valoarea nouă, prin incrementarea celui mai mare ID existent.
Pentru ca instalarea nouă de WordPress cu puține date demo ale noii teme aduce în tabela wp_posts în jur de 100 de înregistrări, avem o oportunitate bună să importăm (export .sql din baza de date wp_posts site live) a inregistrărilor cu post_type=attachment si ID := 100 să zicem și să le importăm în wp_posts din site-ul live (putem folosi PHPMyAdmin ca interfață pentru aceste operații).
Apoi tot di phpMyAdmin exportăm într-un fișier .sql din wp_postmeta (site-ul live) toate datele meta ale articolelor de tip attachment exportate la pasul anterior. Avem grijă să nu exportăm și meta_id. La import acesta va fi generat de motorul MySQL. Importăm acest fișier în wp_postmeta din site-ul destinație.
Deoarece avem același domeniu, la mutarea site-ului în locația site-ului live, articolele vor avea imaginile principale atașate..
3. Restul articolelor și fișierelor imagine care nu au fost importate
Se exportă articolele rămășiță din wp_postmeta și se importă în wp_postmeta site-ul live.
Se exportă din wp_posts înregostrările cu post_type=attachment și post_parent în vectorul de ID-uri ale articolelor rămășiță. În interogarea de selectare din baza de date, se trece în post_parent slug-ul articolului sau title, orice element unic pentru articolul părinte.
Se importă in wp_posts aceste imagini (și în postmeta – metadatele, nu insist pe detaliul acesta, dar este clar, respectăm aceiași pași).
Rulăm un query pe wp_posts pe site-ul live care face update la post_parent cu ID-ul post-ului care are acel title, sau slug.
Acest tip de intervenție custom a fost efectuată pentru site-ul avereabisericii.ro.
Află detalii privind realizarea site-urilor pe WordPress
Creare site WordPress
Sau ia legatura cu noi aici