Acasă » Blog » Curs “Regular Expressions” la LinkedIn Learning

Curs “Regular Expressions” la LinkedIn Learning

  • Cursuri
  • 1 min read
Share this post on social!
Curs

Expresiile regulate sunt un instrument foarte puternic de analiza a textului pentru a extrage infromatii structurate, a efectua inlocuiri in text, a efectua cautari avansate, a servi la construirea unui fisier xml samd

Recent am parcurs cursul “Learning Regular Expressions” tinut de instructorul Kevin Skoglund pe Linkedin Learning.

Certificatul aici.

Despre motorul de expresii regulate

Un curs excelent prezentat, mi-a lamurit cateva aspecte ramase “in ceata” multa vreme, mi-a descoperit lucruri noi si fabuloase care dau putere arsenalului unui programator indiferent de limbajul de programare utilizat.

Am prins ideea scrierii unor expresii regulate eficiente bazate pe modul de functinare a motorului de expresii regulate.

Am adoptat terminologia si m-am bucurat sa procep in cele din urma ce inseamna eager (avid), gready sau lazy atunci cand ne referim la modurile implicite de functionare a motorului de expresii regulate si flag-urile care ii controleaza comportamentul si implicit rezultatele intoarse.

Motorul de cautare este avid (eager) sa intoarca o expresie cat mai curand.

Quantificatorii determina in mod implicit un raspuns gras (gready), mananca cat mai mult din text si pot fi modificati prin aplicarea flag-ului lazy (?) pentru a intoarce cat mai repede prima potrivire.

Lasă un răspuns

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.