Acasă » Blog » Consum API-uri bazate pe chei de securitate. Aspecte legate de securitatea apelurilor

Consum API-uri bazate pe chei de securitate. Aspecte legate de securitatea apelurilor

  • OOP, PHP
  • 1 min read
Share this post on social!
Dezvoltare si programare web: pagini web, plugin-uri, aplicatii web

Pentru consumul de API-uri bazate pe chei de securitate, adesea platite, apelurile ar trebuie efectuate din web server nu din browserul client.

Cheile de securitate ar trebui pastrate pe web server in afara root-ului pentru a nu fi accesibile public.

Initierea apelului se poate face din browser, de exemplu prin Ajax, iar scriptul (ex. PHP) responsabil de apelul catre serverul API va culege in prealabil cheia de securitate din fisierul depozitare a cheilor localizat deasupra Root-ului.

Fisierul de stocare a cheilor de securitate contine vectorul sau json-ul serializat si eventual codat base64 pentru a evita o copiere a cheilor in mod simplu la un acces neautorizat pe serverul web.

In tehnologia PHP, apelul catre API poate fi efectuat prin intermediul bibliotecii cUrl.

In aceasta organizare a unui sistem consumator API, cheile de securitate nu vor fi interceptate la nivelul comunicarii cu browserul evitandu-se astfel consumul neautorizat de apeluri platite catre interfata de aplicatie.

Sper ca aceste consideratii vor fi utile pentru proiectarea infrastructurii unui sistem de consum servicii web livrate prin intermediul API-urilor.

Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Traian Constantin Predan

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.