Acasă » Blog » Integrări de aplicații prin WordPress REST API

Integrări de aplicații prin WordPress REST API

WP REST API

Se pot imagina nenumărate servicii dezvoltate prin integrarea mai multor aplicații prin intermediul unor interfețe simple și standardizate.

WordPress Rest API este una dintre ele. Și unna dintre cele mai puternice și eficiente.

Câmpurile custom meta și WP REST API

Articolele de tip “post” sau un tip de articol definit special (“custom post type” în lb. en.) beneficiază de structuri de date meta stocate în tabela MySQL wp_postmeta.

Aceste câmuri pot fi definite, afișate și completate în zona de administrare în ecranul de editare articol și afilate în zona publică a site-ului.

Uneori vrem ca aceste câmpuri sa fie vizibile, apelate și editate prin WordPress REST API.

Acest articol este specific pentru soluția tehnică prin care câmpurile custom sunt definite prin intermediul pluginului Meta Box. Pentru a apela câmpurile definite prin intermediul pluginului mai este nevoie de ceva.

Pluginul Meta Box pentru câmpuri custom

Pluginul se instalează normal și are o parte dedicată programatorului web. Nu este un plugin care funcționează simplu prin intermediul unei interfețe utilizabile de către utilizatorul obișnuit. Va trebui ca programatorul web să dezvolte cod custom pentru definirea câmpurilor într-un mod specific acestui plugin.

Pluginul oferă pe site-ul autorilor un generator de cod pentru aproape orice situație necesară: Generator de cod online Meta Box.

Iar pentru câmpuri custom atașate termenilor taxonomiilor sau utilizatorilor există extensii premium.

Și totuși pluginul nu permite prin el însuși disponibilitatea câmpurilor custom definite în apelurile endpoint-urilor posts din WP REST API.

Extensia MB REST API pentru Meta Box

Da, este nevoie de o extensie gratuită MB Rest Api a pluginului Meta Box pentru ca valorile campurilor noastre să fie desponibile in WP Rest API ca vector în câmpul global meta_box.

De asemenea, este nevoie ca definirea câmpurilor să fie făcută fără a pune condiția is_admin().

De acum, crearea unui nou articol (de orice tip) cu câmpuri custom definite prin intermediul pluginului Meta Box se poate face doar apelând endpoint-ul specific adăugarii unui articol, după autentificarea necesară sau prin intermediul token-ului generat la prima autentificare cu user și parolă.

nv-author-image

Traian Constantin Predan

Inginer absolvent al Politehnicii București proiectează și construiește sisteme online. Lucrează proiecte extrem de diverse, îi plac viziunile noi care provoacă la dezvoltarea unor soluții tehnice eficiente și stabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *